Sa kašnjenjem od pet i pol sati počela je konstituirajuća sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta. Hrvatski izaslanik Tomislav Martinović, koji prviremeno vodi sjednicu, rekao je da Dom sa 53 izaslanika ima većinu koja je potebna da bi se moglo odlučivati.

Predsjednik SIP-a Stjepan Mikić na sjednici je uručio 53 uvjerenja izaslanicima, jer osim nedostajuća četiri izaslanika u Kluba Srba, na sjednicu nije došao i srpski izaslanik Željko Mirković, koje je ranije ovjeren mandat.Dnevnim redom je planiran i izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda Parlamenta FBiH i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, po pet iz bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Za predsjedavajuću Doma naroda HDZ BiH je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, predložio Lidiju Bradaru, predsjednicu srednjebosanskog županijskog odbora stranke. Za dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta F BiH SDA će, kako se doznaje, predložiti Jasenka Tufekčića, a DF Draženku Subašić.

Očekuje se i izbor predsjednika i dopredsjednika F BiH, kojeg treba potvrditi većina u Domu naroda i većina u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH, koji večeras također zasjeda.Za dužnost predsjednika Federacije HDZ BiH je predložio dopredsjednika ove stranke Marinka Čavaru, a za dopredsjednicu F BiH, Predsjedništvo SDA, sinoć je odlučilo, kandidirati Meliku Mahmutbegović iz Bugojna. Glavni tajnik Demokratske fronte Sifet Podžić potvrdio je da je kandidat ove stranke za potpredsjednika FBiH iz reda Srba diplomata Slobodan Šoja, nekadašnji veleposlanik BiH u Egiptu i Francuskoj.

Na dnevnom redu konstituirajućesjednice Doma naroda Parlamenta F BiH je i prijedlog odluke o privremenom financiranju Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje siječanj – ožujak 2015. godine, te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u Federaciji Bosne i Hercegovine po hitnom postupku čiji su predlagači: klubovi zastupnika SDA, HDZ BiH i DF u Zastupničkom domu./HMS/