Faruk Hadžibegić (65) više nije izbornik nogometne reprezentacije BiH, objavio je u petak Nogometni savez BiH.

U petak ujutro obavljen je razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid sradnje.

NS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tijekom svog angažmana u ”A” reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi puno uspjeha u nastavku profesionalne karijere, navode iz Saveza.

Hadžibegić odlazi nakon tri vezana poraza. BiH je izgubila od Slovačke, Portugala, a presudio je sramotni poraz od Luksemburga u Zenici (0:2).

Odluku još mora formalno potvrditi Izvršni odbor NS BiH na sjednici koja će se održati početkom srpnja.

Podsjećamo, Hadžibegić je na klupi ”Zmajeva” zamijenio Ivajla Peteva početkom siječnja 2023. godine te mu je ugovor trebao trajati do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. na kojem je izgledno da BiH neće nastupati.

Hadžibegić je već jednom vodio reprezentaciju BiH od ožujka do listopada 1999. godine. U sedam utakmica pobijedio je samo Estoniju i Litvu. BiH je pod njegovim vodstvom remizirala s Lihtenštajnom i Farskim Otocima, a izgubila je od Češke i dva puta od Škotske.

Prije drugog izborničkog mandata u BiH, posljednji angažman imao je na klupi reprezentacije Crne Gore koju je vodio do prosinca 2020. godine.