Datum britanskog napuštanja Europske unije ponovno će biti pomaknut, zato što će parlament odbiti Johnsonov pokušaj sklapanja novog sporazuma s EU-om, rekao je vođa stranke Brexit Nigel Farage.

Farage, vođa kampanje za Brexit, rekao je da je napuštanje EU-a 31. listopada sada upitno, jer se politička elita u Londonu dogovara s EU-om da prevari volju birača, koji su 2016., na referendumu, odlučili napustiti EU.

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele, još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća i da Johnson riskira uništenje Konzervativne stranke jer želi ponovno oživiti propali sporazum s EU-om njegove prethodnice Therese May, javlja Hinal

"Na EU summitu 17.-18. listopada, dobit će nešto od EU-a i Boris će to predstaviti parlamentu prije 31. listopada i, pretpostavljam, sporazum neće proći", rekao je Farage, u intervjuu za Reuters.

"Dakle mi nećemo izaći 31. listopada i onda smo zbilja u neistraženim vodama - hoće li parlament nametnuti novi referendum ili ćemo imati izbore, zbilja ne znam", rekao je pedesetpetogodišnji Farage.