Facebook je objavio da je od 2016. uložio više od 13 milijardi dolara u sigurnosne mjere, nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal objavio da tvrtka nije uspjela popraviti štetne učinke platforme. Div društvenih medija rekao je da sada ima 40.000 ljudi koji rade na sigurnosti, u usporedbi s 10.000 prije pet godina.

Facebook je umanjio negativne učinke svoje aplikacije Instagrama na mlade korisnike i slabo reagirao na upozorenja zaposlenika zbog načina na koji platformu u zemljama u razvoju koriste trgovci ljudima, izvijestio je prošli tjedan Wall Street Journal, pozivajući se na stručnu reviziju internih dokumenata kompanije.

Kažu da se nisu dovoljno rano počeli baviti sigurnosnim izazovima

"U prošlosti se nismo dovoljno rano počeli baviti sigurnosnim izazovima u procesu razvoja proizvoda, ali smo iz temelja promijenili taj pristup", rekli su iz Facebooka.

Facebook je objavio i da je njegova tehnologija umjetne inteligencije pomogla u blokiranju 3 milijarde lažnih računa u prvoj polovici ove godine. Tvrtka je također uklonila više od 20 milijuna tekstova s lažnim sadržajem o koronavirusu i cjepivima.

Tvrtka je navela da sada uklanja 15 puta više sadržaja koji krše njezine standarde o govoru mržnje na Facebooku i njezinoj platformi za dijeljenje fotografija, Instagramu, nego u trenutku kada su to počeli objavljivati ​​2017. godine.