Američki mediji objavili su kako je kompanija Facebook od banaka tražila informacije o financijskim transakcijama korisnika ove društvene mreže.

Američki list "Wall Street Journal" objavio je tekst u kojemu su iznesene tvrdnje kako je Facebook tražio informacije o financijskim transakcijama i stanju računa svojih korisnika kod banaka JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i US Bancorp.

Iz Facebooka je objavljeno priopćenje u kojem su negirane ovakve tvrdnje. Navedeno je kako pojedini korisnici dijele financijske informacije putem aplikacije Messenger, no da društvena mreža takve informacije ne koristi u svrhe bilo kakvog marketinga.

Facebook je pogodila kriza povjerenja kod korisnika, oglašivača, uposlenika i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 milijuna osoba, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), došli u ruke kompanije Cambridge Analytica, koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u SAD-u i u Europi otvoreno je nekoliko istraga, dok se Zuckerberg nekoliko puta izvinio zbog kršenja privatnosti korisnika društvene mreže Facebook.

Bljesak.info