U posljednja tri mjeseca (zaključno s rujnom) Facebook je ostvario prihode od 1,26 milijardi dolara, što predstavlja rast od 32 posto na godišnjoj razini. Analitičari s Wall Streeta očekivali su prihode od 1,23 milijarde dolara, prenosi Bloomberg.

U istom kvartalu Facebook je ostvario i neto gubitak od 59 milijuna dolara odnosno 2 centa po dionici.

Ipak, čini se kako su ulagači zadovoljni objavljenim jer je dionica Facebooka do kraja jučerašnje trgovine ostvarila značajan rast koji je nastavljen i u današnjoj pre-market trgovini.

Analitičari su posebno impresionirani činjenicom da je Facebook napokon počeo “shvaćati” mobilno oglašavanje. Prihodi od mobilnih oglasa u posljednjem su kvartalu narasli na 150 milijuna dolara. Facebook početkom godine nije imao prihode od mobilnog oglašavanja, a u drugom kvartalu su se popeli na 50 milijuna dolara.

Nedostatak “mobilnih dolara” bila je jedna od najčešćih kritika Wall Streeta u posljednjih nekoliko mjeseci.

Prihodi od Facebook Credits virtualne valute i drugih dijelova biznisa popeli su se na 176 milijuna dolara u posljednjem kvartalu.

Solidni poslovni rezultati, ali Facebook čeka još dugačak put ako misli povratiti dio od 40 milijardi dolara izgubljene tržišne vrijednosti od izlaska na burzu ranije ove godine. (poslovniplus.com)