Nekoliko mjeseci nakon što su na tržištu Sjedinjenih Država predstavili značajku vezanu uz donaciju krvi, iz Facebooka stiže novi alat fokusiran na zdravlje nazvan Preventive Health.

Osmišljen je kako bi vas potaknuo na proaktivniji pristup zdravstvenom stanju. Moguće ga je koristiti na mobitelu ne bi li otkrili kakve pretrage bi trebali obaviti s obzirom na spol i dob (primjerice, provjeriti razinu šećera u krvi i kolesterola, mamogram....) u zdravstvenim institucijama s kojima surađuju na području SAD-a.

Preventive Health zasad je fokusiran na srčane bolesti i rako, dva najveća uzroka smrti u SAD-u, kao i na gripu, od koje obolijevaju milijuni stanovnika te države svake godine. Bit će moguće postaviti podsjetnik na vrijeme kad trebate obaviti pretrage ako ste zakazali preporučeni test ili označiti ga nakon što ste ga obavili, prenosi tportal.

Pretrage koje alat preporučuje bit će besplatne za one koji su pokriveni osiguranjem, ali će također i predložiti jeftinije alternative. Ako su lokacijski servisi na vašem smartfonu uključeni, bit će moguće pronaći državne zdravstvene agencije u blizini, a uputit će vas i gdje se možete cijepiti protiv gripe.

U Facebooku tvrde kako neće s trećim stranama dijeliti podatke o pretragama, kao ni vaše aktivnosti u sklopu alata te da vas neće gnjaviti oglasima za usluge koje tražite, piše Engadget.