Najvrijedniji europski nogometni klub je Manchester United, čija je vrijednost prvi put prošle godine premašila tri milijarde eura, objavila je savjetodavno-revizorska tvrtka KPMG.

Crveni vragovi koji su prije tjedan dana pod vodstvom trenera Josea Mourinha osvojili naslov pobjednika Europske lige, financijski i ekonomski su najjači klub, a iza sebe su ostavili glavne europske suparnike Real Madrid i Barcelonu.
Istraživanje KPMG-a, kako navodi BBC, obuhvatilo je televizijska prava, profitabilnost, popularnost na društvenim mrežama, sportski potencijal i vlasništvo stadiona, prenosi Hina. 

Istraživanjem su obuhvaćena 32 kluba, a engleski klubovi dominiraju u prvih deset mjesta. Manchester United trenutačno ima 26 globalna sponzorska ugovora, među kojima su proizvođač sportske opreme Adidas, Chevrolet, 20th Century Fox i Uber, kao i deset regionalnih sponzorskih ugovora te još 28 još medijskih i financijskih partnera.

Ove godine deset klubova ima vrijednost od čak milijardu eura, dva više nego 2016.

Engleski prvoligaš Tottenham i talijanski Juventus su se tako prvi put priključili toj elitnoj skupini, a Tottenham je čak "maknuo" PSG s desete pozicije.

Unatoč dominaciji klubova iz Premier League, Španjolska jedina ima dva kluba čija vrijednost prelazi dvije milijarde eura, a to su Real Madrid i Barcelona.

Prvih 10 europskih nogometnih klubova po vrijednosti:

Manchester United -3.09 milijarde eura
Real Madrid - 2.97 milijarde eura
Barcelona - 2.76 milijarde eura
Bayern Munchen - 2.44 milijarde eura
Manchester City - 1.97 milijarde eura
Arsenal - 1.95 milijarde eura
Chelsea - 1.59 milijarde eura
Liverpool - 1.33 milijarde eura
Juventus - 1.21 milijarde eura
Tottenham - 1.01 milijarde eura