Svjetski doprvaci okupili su se danas u Zagrebu, gdje su odradili prvi trening na Maksimiru. Vatreni će najprije ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna (20.45 sati), a protiv Austrije igrat će tri dana poslije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Izbornik Zlatko Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva

Program nacionalne vrste  je sljedećih dana, blago rečeno, prilično popunjen.

Hrvatska reprezentacija će još sutra, u utorak, trenirati na Hitrec Kacianu, dok će u srijedu trening odraditi na travnjaku maksimirskog stadiona. Ogled protiv Danske je u četvrtak, a nakon njega  u petak slijedi novi trening u Zagrebu. U Beč se putuje u subotu, a istog dana će Ernst Happel odraditi zadnji trening uoči nedjeljne utakmice.

Nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija s četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Hrvatska bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.