Odigrane su prve utakmice posljednjeg kola grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva. U dvije skupine sve je rješeno, a poznate su i gotovo sve reprezentacije koje će se boriti za četvrtfinale.

Aktualni svjetski prvaci Francuzi u osmini finala igrat će protiv Islanda. Španjolska će igrati protiv Brazila, Sloveniju očekuje ogled protiv Rusije, a Norvežani će igrati protiv Makedonije.

Preostala četiri para doznat ćemo u petak nakon što završe natjecanja u skupinama C i D. Hrvatska protiv Njemačke (17:45) igra za prvo mjesto skupine, a o ishodu te utakmice ovisi tko će biti sljedeći hrvatski protivnik.

Otkriven je i raspored utakmica nokaut faze te je poznato kada će Hrvatska igrati sljedeće utakmice. Tri su moguća protivnika za Hrvatsku u osmini finala.

Ako Hrvatska pobijedi Nijemce i uzme prvo mjesto u skupini, sigurno će igrati protiv Katara u Parizu u nedjelju od 18 sati.

U tom slučaju će u četvrtfinalu ići na pobjednika utakmice Slovenija - Rusija, a za polufinale će igrati 24. siječnja u Parizu.

No, ako Hrvatska izgubi od Njemačke i ostane na drugom mjestu skupine, u osmini finala će igrati protiv Švedske ili Egipta koji će u petak u međusobnom okršaju odlučiti o drugom i trećem mjestu u svojoj skupini.

Hrvatska će u tom slučaju četvrtfinale igrati u Montpellieru u nedjelju od 20:45. Prođe li protiv Egipta ili Švedske, Hrvatska će u istom gradu za prolaz među četiri najbolje ekipe svijeta igrati protiv boljeg iz utakmice Španjolske i Brazila.