Dinamo je izborio plasman u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što je na gostovanju pobijedio rumunjski Cluj boljim izvođenjem jedanaesteraca 6:5 premda je od 51. minute igrao s igračem manje.

Utakmica je završila rezultatom 2:2, nakon što je Dinamo vodio 1:0 i 2:1 i imao još dvije sjajne prilike, no domaćin je oba puta uspio izjednačiti, pri čemu je pogodak za 2:2 zabio u sudačkoj nadoknadi.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Dinamo je slavio sa 6:5, a odluka je pala u sedmoj seriji kada je Boli prebacio cijeli gol. Rumunji su u petoj seriji imali meč loptu kada je Balgradean obranio Gojakov udarac, no Livaković je spasio Dinamo zaustavivši udarac Golofca.

Dinamo će u ponedjeljak, 31. kolovoza saznati protiv koga će igrati u trećem pretkolu. S obzirom na to da su se dogodila neka iznenađenja, ždrijeb će biti jako zanimljiv. Celtic je kao veliki favorit i klub s kojim Dinamo nije mogao igrati doma izgubio protiv Ferencvaroša 1:2, baš kao i poljska Legia koja je kući izgubila od ciparske Omonije 0:2 i bugarski Ludogorec koji je na svom terenu izgubio od danskog Midtjyllanda 0:1. Ti su klubovi bili nositelji i nisu mogli igrati protiv Modrih u trećem pretkolu.

Dinamo tako sigurno neće igrati protiv Crvene zvezde, Young Boysa, Qarabaga i Maccabija, a može dobiti Molde, Midtjylland, Ferencvaroš, Omoniju i Dinamo Brest.

Sarajevo je nakon poraza od Dinamo Bresta ostalo bez mogućnosti da ide dalje u Ligi prvaka.