Osvajanje Lige prvaka i stjecanje slave koja ide s tim u paketu dovoljna je motivacija svakom nogometašu, no izdašni bonusi koje klubovi osvajači isplaćuju svojim igračima u slučaju trijumfa u najvažnijoj klupskoj utakmici sezone također nisu zanemarivi. Dapače.

Prema neslužbenim informacijama, za titulu osvojenu u Kijevu igrači madridskog Reala, a među njima i hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić, dobit će svaki po 2,3 milijuna eura! Nije loše.

Mnogi igrači diljem svijeta toliko ne zarade u cijeloj sezoni, a eto, Modrić, Ronaldo, Bale i društvo dobit će taj iznos „samo“ za pobjedu u jednoj utakmici, kao dodatak na njihove postojeće, ionako bogate ugovore, prenosi Slobodna Dalmacija.

Za usporedbu, igrači Liverpoola navodno bi za osvojenu „kantu“ u Kijevu inkasirali svaki po 230.000 eura. Čak deset puta manje od suparnika iz Reala!

A što se zarade za klubove tiče, samo od ove sezone Lige prvaka Real bi trebao postati bogatiji za oko 91 milijun eura, a Liverpool za 83.

Do tih se brojki došlo zbrajanjem nagrada osvojenih za sudjelovanje u natjecanju, zatim za ostvarene rezultate u skupini (pobjede i neriješeni rezultati), zarade od TV prava te dodatnih bonusa za plasman u svaku sljedeću rundu nokaut-faze.