U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne se očekuju pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12 stupnjeva Celzija, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak će također biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u sjevernim i centralnim područjima i sa kišom. Tijekom dana, bez padalina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

Prvog dana vikenda umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, sa kišom i pljuskovima, u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 15 do 23 stupnja.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 17, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 °C.

Pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedjeljak. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 24 °C.