Nesnosne vrućine koje vladaju u Europi i koje su ruše neke povijesne rekorde, prenijele su se i na područje BiH. Možda temperature nisu rekordne, ali da zemlja gori to je činjenica. Kada je u pitanju prognoza do kraja tjedna, za očekivati je slično vrijeme.

U četvrtak će Bosni biti umjereno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 32 stupnja.

U petak se u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne, u središnjim i istočnim područjima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18 na jugu do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu od 29 do 33 stupnja.

U subotu u Bosni i Hercegovini bit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 20 na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 31, na jugu od 30 do 34 stupnja.