Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg odgovarao je danas na pitanja europskih parlamentaraca kojima je trebao objasniti propuste u zaštiti korisničkih podataka u skandalu s tvrtkom Cambridge Analytica.
 
Razgovor vođa političkih skupina EP-a i glavnog izvršnog direktora Facebooka trebao se, prema planu, održati iza zatvorenih vrata, ali pošto su se javnost i nekoliko zastupnika tome usprotivili, odlučeno je da će Zuckerbergov iskaz biti streaman uživo.

Uopćeno odgovarao na pitanja

Zuckerberg je najprije održao govor od petnaestak minuta u kojemu je priznao propuste Facebooka i ispričao se za njih. Potom su mu zastupnici postavljali pitanja na koja je na kraju trebao odgovoriti.

Zuckerberg ipak na većinu pitanja nije odgovorio konkretno i nije odgovorio na sva pitanja. Govoreći kako imaju malo vremena, preletio je kroz pitanja koja je zapisao i na njih odgovarao uopćeno, ponovno se osvrćući na činjenice koje je iznio u svojem govoru na početku obraćanja.

Zastupnici nisu bili zadovoljni takvim načinom odgovaranja, a Zuckerberg je poručio kako će im naknadno odgovoriti pisanim putem i poslati nekoga iz Facebooka na detaljan brifing.

Njegov današnji razgovor s europskim parlamentarcima tako nije bio ni sličan njegovom razgovoru s američkim senatorima.