Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u Predsjedničkoj nacionalnoj biblioteci u Ankari je razgovarao s mladima iz različitih gradova Turske u okviru programa "Bibliotečki razgovori".

Erdogan je odgovarao na pitanja mladih o brojnim socijalnim, političkim i ekonomskim temama, uključujući i borbu protiv pandemije COVID-19, piše Anadolija.

''Jasno smo vidjeli razliku između djelomičnog zatvaranja i potpunog zatvaranja. Sada nam je cilj smanjiti broj zaraženih na 5.000 slučajeva. Bit će nam mnogo lakše nakon što smanjimo broj na 5.000'', kazao je Erdogan.

Razgovarali su i o najnovijim izraelskim napadima na Pojas Gaze i Palestince, dodajući kako ga neki političari optužuju samo zato što Turska čini sve da pomogne Palestini.

''Sada imamo čak i političare koji su toliko nemoralni i bez trunke srama stavljaju me u istu ravan s Netanyahuom'', kazao je Erdogan, dodajući da se tijekom 40-godišnje političke karijere konstantno na razne načine suprotstavljao ljudima kao što je Benjamin Netanyahu, izraelski premijer.

''Imao sam i jedan slučaj s izraelskim predsjednikom (Shimonom Peresom) u Davosu. Čitav svijet zna za moj odgovor tadašnjem izraelskom predsjedniku'', rekao je Erdogan te dodao:

''Benjamin Netanyahu nikada nije bio, niti će biti, naš prijatelj. Nastavit ćemo i dalje našu borbu protiv Netanyahua kao i do sada.''