Dvije djevojčice životno su ugrožene dok je jedna lakše ozlijeđena, epilog je prometne nesreće koja se dogodila u utorak u 19:15 sati u mjestu Pograđe na cesti za Blagaj kod Mostara.

Pješakinje je udario 78-godišnji vozač BMW-a nakon što su izašle iz autobusa.

N.H. (2006.) je hospilatilizirana na Odjelu za anestesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Zadobila je teške tjelesne ozljede koje su trenutno opasne po život, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Adrijana Pandža.

Preostale dvije djevojčice hospitalizirane su u Županijskoj bolnici ”Dr. Safet Mujić”, a jedna od njih je životno ugrožena.

Jedna djevojčica je zadobila tjelesne ozljede koje su opasne po život te se nalazi na mehaničkoj ventilaciji na odjelu intenzivne njege dok je druga hospitalizirana djevojčica zadobila lakše tjelesne ozljede te je stabilno, rekli su iz Županijske bolnice ”Dr. Safet Mujić”.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije o prometnoj nesreći oglasio se u srijedu ujutro.

U utorak, 26. rujna 2023. godine, u 19:15 sati, dogodila se prometna nesreća na cesti za Blagaj, u mjestu Pograđe, u kojoj su sudjelovali E.F. (1945.) s vozilom marke BMW i pješakinje A.B. (2007.), E.S. (2006.) i N.H. (2007.). Teške tjelesne ozljede zadobile su pješakinje A.B. i N.H., a lake tjelesne ozljede pješakinja E.S. i vozač E.F.

Na mjesto nesreće pozvana je Hitna medicinska pomoć. Upoznat je nadležni županijski tužitelj, izvršen je očevid te su poduzete sve potrebne mjere, navode iz policije.