Nakon Dinama, Intera, Real Madrida i Chelseaja, Mateo Kovačić od ove sezone nastupa za Manchester City. Pod vodstvom odličnog trenera Pepa Guardiole kvaliteta hrvatskog veznjaka došla je do punog izražaja, a pojedini novinari na Otoku puni su hvale za partije koje Kova pruža u nebesko-plavom dresu aktualnog engleskog i europskog prvaka.

Za samo 29 milijuna eura Građani su dobili vrijedno pojačanje, a vezni igrač Vatrenih u subotu je protiv Fulhama (5:1) na terenu Etihada odigrao 84 minute i dobio nekoliko vrlo dobrih kritika za svoj nastup.

"Bio je najbolji Cityjev igrač, jak na lopti, stalno je donosio inteligentne odluke kojima je pokretao ekipu prema naprijed", piše portal Manchester Evening News koji mu je dodijelio ocjenu 8.

Cityxtra je bio posebno oduševljen Kovačićevim izdanjem protiv Fulhama te ga je nagradio s visokih 9,5.

"Fascinantno je kako dobro Kovačić izgleda u momčadi Manchester Cityja, svakog je tjedna sve bolji. Da Haaland nije pokazao nadljudske sposobnosti i postigao hat-trick u nastavku, Kovačić bi bio igrač utakmice", ističe Cityxtra.

Portal Goal je strijelca hat-tricka Erlinga Haalanda ocijenio maksimalnom desetkom, dok je 30-godišnji hrvatski veznjak dobio sedmicu.

"Kovačićevi potezi imali su svrhu i smisao. Krasnim je dodavanjem slomio suparničku obranu, nakon toga je City stigao u vodstvo",

Nisu baš svi mediji bili oduševljeni Kovačićevim izdanjem, pa ga je tako 90min ocijenio peticom uz komentar:

"Činilo se da mu nije ugodno igrati. Iznenađujuće je slabo dodavao".

Inače, prema statistici SofaScorea, Kovačić je imao 59 dodira s loptom i 49 točnih dodavanja (92,5 %) od kojih je jedno bilo ključno. Sudjelovao je u tek jednom duelu na tlu kojeg je osvojio, jednom je otklonio opasnost, imao je jedno presijecanje te je oduzeo jednu loptu.

Eurosport je Kovačiću dao ocjenu šest, isto kao i Sky Sports. Daily Mail je hrvatskog reprezentativca ocijenio sedmicom, a statistički portal WhoScored sa 6,7.