Građanski savez (GS) želi ovim putem priopćiti bosanskohercegovačkoj javnosti da nema nikakve sumnje da u liku Milorada Dodika imamo posla s genocidnim psihopatom koji se sprema ponoviti klanje s početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

Izjava koju je dao srbijanskoj agenciji Telegraf također ne ostavlja sumnje da Dodik građane islamske vjeroispovijesti u BiH smatra podljudima kojima je pravu mjeru uzeo između ostalih Velibor Ostojić igrajući nogomet s njihovim odsječenim glavama. Zbog javnosti prenosimo cijelu izjavu:

„Јoš kada su Kotromanići vladali ovim prostorom, koji su bili Srbi, naravno ovi kasniji pripadnici islama, prebezi iz pravoslavne i katoličke vere, sada su odjednom postali muslimani, islamisti i tražili su svoj identitet. Borili su se kroz vekove i nikad ga nisu ostvarili, pa ga nemaju ni danas.“

Pored toga što pokazuje spremnost da ponovi Ostojićevu praksu, Dodik je očito spreman i većinu Srba u Bosni i Hercegovini povesti autostradom pakla s koje nikome ko živi u BiH, bez obzira da li je riječ o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima ili Ostalima neće biti povratka. Njegova spremnost da žrtvuje mir da bi ostao na vlasti garantira ponavljanje genocida, zločina protiv čovječnosti i nasilja u usporedbi s kojim će devedesete izgledati kao Diznilend.

Ali, Dodik će na kraju biti najveći i jedino problem onih koji za njega budu glasali. Građani Republike Srpske trebaju prije Općih izbora u listopadu razmisliti žele li glasajući za Dodika da šalju sinove u rovove i imaju li sinova za rovove uopće. Jer, samo u rovovima mogu završiti idući za Dodikom.

GS želi ovim putem pozvati SDA koja u potpunosti kontrolira aparat represije da konačno shvati ozbiljno Dodikove najave novog genocida i opremi i naoruža policijske i druge formacije kako Federacije BiH, tako i BiH. Ako nas nedavna povijest uči nečemu onda je to da se genocidni manijaci kao što su Radovan Karadžić i Dodik mogu zaustaviti samo silom. Niko nam neće pomoći kada Dodik sa svojim saveznikom Draganom Čovićem krene u provedbu genocidnog Plana B, ako ne pomognemo sami sebi. Pred nama je izbor da ili postanemo nova Andaluzija ili da jednom zauvijek sklonimo mač genocida iznad naših glava.