Na površini od 3 i pol tisuće četvornih metara danas su u Borčanima započeli radovi na izgradnji reciklažnoga dvorišta te otkupne stanice sekundarnih i drugih sirovina. Kako doznajemo u ovomu poduzeću, radovi bi trebali završiti u rujnu ove godine.

Spomenuto dvorište imat će desetak bokseva za sekundarne i ostale sirovine (bakar, željezo, plastiku, pvc, papir…) i prvi je takav projekt na području Hercegbosanske županije.

– Projekt je ukupno vrijedan 350 tisuća KM. U prvoj fazi izgradnje njegova vrijednost je 90 tisuća KM. Podržalo nas je Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornoga uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije na čelu s ministrom Hikmetom Hodžićem osiguravši 40 tisuća KM i na tomu im iskreno zahvaljujemo. Nadamo se da ćemo s radom početi 1. rujna, a za obavljanje poslova koji zahtjeva ovaj projekt treba će nam još četiri radnika, kazali su u upravi poduzeća, dodajući da je projekt izradio arhitekt Vlado Krišto.

Ovomu dodajmo da je poduzeće Eko – Stojkić d.o.o. privatna tvrtka koja se sve više razvija s ciljem što učinkovitijega gospodarenja komunalnim otpadom,  ali i posebnih kategorija otpada.

Više pogledajte ovdje: Tomislavcity