Atletski klub Požega bio je domaćin Prvenstva Hrvatske u polumaratonu. Polumaraton je cestovna atletska utrka ukupne duljine 21,098 metara, a sudjelovali su i građani na utrci duljine 5 kilometara. Također, sudjelovala su i djeca, u kategorijama: djeca predškolske dobi, učenici od 1.- 4. razreda, te učenici od 5.- 8.razreda.

Na polumaratonskoj utrci sudjelovalo je 218 natjecatelja iz šest zemalja: Hrvatska (202), Bosna i Hercegovina (4), Kenya (4), Srbija (2), Norveška (2), Mađarska (2) i Slovačka (2).

Ekipa "Rama u srcu" sudjelovala je na 3. požeškom polumaratonu u sastavu: Franjo Banušić, Stipo Kuraja, Ante Bošnjak i Ante Pavličević. Naša ekipa je pokazala humanost i sportski duh, jer su 21 km vozili u kolicima Antu Bošnjaka, člana ekipe "Rama u srcu". Moramo naglasiti da smo ostvarili zapažene rezultate u jakoj konkurenciji.

Ovim putem, zahvaljujemo se gospodinu Stipi Bošnjaku iz Hagena, rodom iz Rame, koji je bio sponzor ekipi i osigurao smještaj. Najiskrenije hvala od ekipe Rama u srcu.

Rama u srcu