Austrijanac Adolf „Adi“ Hütter, a ne Slaven Bilić, naslijedit će Niku Kovača na trenerskoj klupi Eintrachta iz Frankfurta, objavio je njemački klub. Hütter (48) je ove sezone osvojio s Young Boysima iz Berna naslov švicarskog prvaka, a moguće je da se okiti i dvostrukom krunom jer idućega tjedna igra finale Švicarskog kupa protiv Züricha.

Niko Kovač od prvog dana srpnja preuzima Bayern, a pozicija njegovog nasljednika u Eintracht Frankfurtu bila je otvorena. Prema pisanju portala sge4ever.de, stranici gdje se okupljaju navijači 'orlova', dolazak Slavena Bilića bio je gotova stvar, a onda se dogodio preokret.

Eintracht se ipak odlučio za Hüttera, a Bild piše kako odšteta iznosi 800.000 eura.

Austrijanac je s Young Boysima osvojio prvi naslov švicarskog prvaka nakon 1986. godine. Za Young Boyse je ovo 12. naslov prvaka Švicarske.

Bivši trener RB Salzburga potpisao je s Eintrachtom ugovor do 2021. godine.

Kovač i Hütter imaju nekoliko dodirnih točaka. Obojica su trenersku školu započeli u RB Salzburgu, obitelji obojice također žive u Salzburgu, a po trenerskome stilu i predanosti ovom poslu su također vrlo slični: ambiciozni, opsjednuti radom i željni učiti.

Adi Hütter je najveći dio svoje igračke karijere proveo u Salzburgu, ali i još nekim austrijskim ligašima. Kao trener 2013. godine napravio je čudo s klubom iz malog mjesta Grödiga (7000 žitelja), ušavši u austrijsku Bundesligu, a u prvoj je sezoni SV Grödig osvojio treće mjesto i plasirao se u Europu.

Prelaskom u RB Salzburg, Hütter je sve češće dolazio u nesporazume s moćnim šefom RB Leipziga, Ralfom Rangnickom, koji je uzimao najbolje igrače iz Salzburga. Unatoč duploj kruni sa Salzburgom 2015., Hütter se zbog neslaganja s politikom partnerskih klubova Red Bulla, Salzburga i Leipziga, preselio u Bern. Sad će mu se konačno ispuniti životna želja da radi u njemačkoj Bundesligi, odnosno kako je rekao ''ligi svjetskog prvaka''. Ovaj put kao trener, kad je to već propustio učiniti kao profesionalni nogometaš (svojedobno je odbio ponudu kluba 1860 München).

"Radujemo se njegovu dolasku. Adi Hütter je iznimno uspješan u svome radu, ne samo u Bernu, nego i na prethodnim pozicijama. Na ovaj smo način dobili trenera koji odgovara našim željama", kazao je tim povodom za Bild Fredi Bobić, sportski direktor Eintrachta.