Kako piše popularni navijački portal "SGE4EVER.de", Slaven Bilić naslijedit će Niku Kovača na klupi frankfurtskog Eintrachta.

Portal kojeg citiraju gotovo svi relevantni mediji u Njemačkoj, podsjeća kako je Bilić, kao i Niko Kovač, svojedobno bio hrvatski izbornik (2006. - 2012.). Eintracht će nakon finalne utakmice njemačkog kupa, u subotu 19. svibnja, objaviti kako je Bilić njihov novi trener, navodi se.

Slaven Bilić bi prema tom izvoru trebao dobiti ugovor na dvije ili eventualno na tri godine.

SGE4EVER.de smatra kako je upravo trener na odlasku, Niko Kovač, upleo prste u pronalaženje svoga nasljednika, a sportski direktor Fredi Bobić prihvatio je njegovu sugestiju da se posao ponudi Biliću.

Sportski direktor Eintrachta nedavno je izjavio kako novi trener neće biti "Kovač 2.0", nego osoba koja ima vlastiti profil. S obzirom na dosadašnje Bilićevo iskustvo, on ne samo da je dokazan, nego je i na svoj način originalan u trenerskome poslu.

Bilić je do studenoga 2017. trenirao engleskog premierligaša West Ham, a kao igrač nastupao je jedno vrijeme i u Njemačkoj. Naime, Bilić je od 1993. do 1996. igrao za Karlsruher SC, gdje je nakon nekoliko mjeseci igranja postao prvi kapetan - stranac u povijesti Bundeslige. S ovim je klubom stigao do polufinala Kupa UEFE.

Osim reprezentacije Hrvatske i West Hama, Bilić se kao trener okušao i u moskovskom Lokomotivu te turskom Beşiktaşu.