Europska rukometna federacija (EHF) promijenila je satnicu polufinala Europskog prvenstva koje se igra u Švedskoj.

Hrvatska i Norveška trebale su igrati u 20:30 sati, a Slovenija i Španjolska u 18:00 sati, no EHF je udovoljio Norvežanima kao jednom od domaćina turnira i promijenio termine pa će tako Hrvatska za finale igrati u 18:00 sati u petak, a Slovenci i Španjolci u kasnijem terminu, od 20:30 sati.

Norvežani su zamolili čelnike EHF-a da igraju polufinale u 18:00 sati, a EHF im je izašao u susret, prenosi Index.

Podsjetimo, Hrvatska je prošla u polufinale kao druga u svojoj skupini iza Španjolske, a Norvežani su u svojoj skupini bili ispred Slovenije.

Polufinale i finale igraju se u Stockholmu na stadionu kapaciteta 35.000 gledatelja.

EHF je ranije odbio Hrvatsku zbog novca

Hrvatski rukometni savez (HRS) je prije nekoliko dana uputio zahtjev EHF-u da Hrvatsku iz Beča pusti odmah nakon utakmice sa Španjolskom, koja se igrala od 16:00 sati, kako bi Červar i njegovi izabranici stigli u Švedsku već u srijedu navečer i tako izvukli dan odmora više od planiranog.

EHF je odbio taj zahtjev, a kako se doznaje, nije htio snositi dodatne troškove za dva zasebna zrakoplovna leta pa tako Hrvatska putuje tek u četvrtak s Nijemcima.

Hrvatskoj tako propada zamišljeni dan odmora više, no Španjolce čeka još veći kaos.

Oni su prvu skupinu igrali u norveškom Trondheimu, zatim drugu u Beču, da bi u četvrtak morali na put u Stockholm, kao i Hrvatska.

Kritiku EHF-u uputio je izbornik Lino Červar nakon Španjolske.

''To bi više bilo pitanje za EHF. Oni o tome trebaju razmišljati. Teško je ovako, mi u četvrtak idemo na put, a oni nas tamo čekaju. To je neravnopravno''.