Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu navečer je na zeničkom stadionu Bilino polje odradila posljednji trening pred sutrašnji susret 5. kola kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine protiv Lihtenštajna (20:45 sati), u kojoj je pobjeda za bh. momčad imperativ.

Izbornik Robert Prosinečki i kapietan Edin Džeko, koji su o utakmici i protivniku govorili pred novinarima, istaknuli su da Lihtenštajn respektiraju kao i svakog protivnika, ali da je plan upisati tri nova boda te otputovati na uzvratni susret protiv Armenije (nedjelja, 8. rujna u 15:00 sati).

''U ciklusu od ove dvije utakmice, možemo razmišljati samo o pobjedama pa da, onda, u listopadu dočekamo set-meč lopte protiv Finske i Grčke'', kazao je Prosinečki, koji je najavio da bi, ako to rezultat bude dozvoljavao, sutra mogao odmoriti neke prvotimce te dati priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu.

''Nama su, sada, najvažniji bodovi, jer nemamo više prava na kiks. Nećemo bježati da smo favoriti i da moramo dobiti Lihtenštajn'', kazao je Prosinečki, koji je dodao da, ako uđu u utakmicu kako treba, neće biti problema ispuniti cilj.

Na konstataciju da su puno bolji od Lihtenštajna, Džeko je kazao da je to istina, ali da treba upisati pobjedu.

''Mi smo puno kvalitetniji i od Finske, a na kraju smo izgubili. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna… Ali, prije svega, mi sutra moramo svi dati sve od sebe, ne razmišljajući o utakmici koja nam slijedi u Armeniji. Mi više ne smijemo prosipati bodove, jer dosta smo ih prosuli'', podsjetio je Džeko.

On dodaje kako bi im sutrašnja pobjeda dala dodatno samopuzdanje za susret u gostima protiv Armenije, gdje je pobjeda također imperativ.

Novinari su ga podsjetili da je u dosadašnjim susretima protiv Lihtenštajna postigao šest pogodaka, a Džeko je kazao da je tu informaciju saznao od jednog svog prijatelja i novinara.

''Od svakog se napadača očekuju pogotci, a mi smo igrali dosta utakmica protiv Lihtenštajna. Nadam se da će i sutra biti neki pogodak, ali najvažnije je da mi pobijedimo'', kaže Džeko.

U četvrtak u okviru skupine J još igraju:

Armenija – Italija (18:00)
Finska – Grčka (20:45)

Ljestvica:

Italija 12
Finska 9
Armenija 6
Grčka 4
BiH 4
Lihtenštajn 0