Roma je ispustili i posljednju priliku da se domognu Scudetta ove sezone jer su u subotu na domaćem terenu odigrali 1:1 protiv neugodne Atalante u okviru 32. kola italijanske Serije A.

Roma je prije ovog susreta imala zaostatak od šest bodova u odnosu na Juventus, ali kiksem protiv Atalante i pobjedom Juventusa protiv Pescare razlika je osam bodova i Roma je u gotovo nemogućoj misiji.

Atalanta je povela u 22. minuti kada je Kurtić zatresao mrežu Szczesnyja nakon asistencije Contija.

Roma je odigrala vrlo loše prvo poluvrijeme te gotovo nisu ni pogledali prema vratima gostujuće momčadi.

Ipak, Vučica je u nastavku igrala daleko bolje pa su stvorili nekoliko stopostotnih prilika. Prvo su došli do izjednačenja i to u 50. minuti kada je Salah veoma lijepo spustio loptu glavom, a Džeko je pogodio za 1:1. Bio je to 25. pogodak u Seriji A ove sezone za Džeku, odnosno 35. pogodak u svim natjecanjima.

Bh. napadač je još u prošlom kolu oborio rekord Tottija. Legenda Rome je u sezoni 2006./2007. postigao 32 pogotka. Džeko je ove sezone u svim natjecanjima u 45 utakmica postigao 35 pogodaka i dospio je na prvu poziciju na Rominoj listi najboljih strijelaca svih vremena, prestigavši Pedra Manfredinia. Argentinac je u sezoni 1960./1961., kada je Roma osvojila svoj jedini europski trofej, Kup velesajamskih gradova pobjedom u finalu nad Birminghamom, postigao 34 pogotka u svim natjecanjima, prenosi Slobodna Bosna.

Džeko je na dobrome putu da obori vlastiti rekord iz Wolfsburga, kada je u sezoni 2008./2009. zabio 36 pogodaka.

Sedam godina ranije, Džeko se sa 66 pogodaka upisao na listu najboljih strijelaca u povijesti njemačkoga nogometnog bundesligaša Wolfsburga, prestigavši legendarnog Argentinca Diega Klimowicza sa 57 pogodaka u Bundesligi.