Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) najavila je za ponedjeljak, 18. prosinca u 12 sati dvosatni štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju u Mostaru.

Prosvjednici će se okupiti ispred Kantarevca odakle će prosvjedna šetnja krenuti Ulicom kneza Mihajla Višeslava Humskog, preko Rondoa do zgrade Vlade HNŽ-a. Sudionici javnoga okupljanja će nosit transparente, trube, pištaljke i bubnjeve kao sredstvo izražavanja nezadovoljstva te držati govore na ozvučenje, poručili su u priopćenju.

Kako ističu u najavi, koje potpisuju predsjednici sindikata državnih službenika i namještenika, učitelja, srednjih i osnovnih škola HNŽ-a, odlučili su se na ovaj korak nakon što se Vlada HNŽ -a oglušila na njihove zahtjeve za povećanjem od 15 posto na osnovicu za 2024. godinu i isplatu jednokratne pomoći po Odluci Vlade Federacije BiH.

Podsjetimo, sindikati su 8. prosinca tim povodom održali jednosatni štrajk upozorenja, te su nakon provedene ankete članstva odlučili na štrajk i u ponedjeljak.