U zračnoj luci u Bruxellesu odjeknule su dvije eksplozije. Vidi se dim na odlaznom terminalu. Reuters javlja da ima i nekoliko ozlijeđenih.

Kako javljaju belgijski mediji, svi putnici su evakuirani, a slijetanja na ovaj aerodrom su preusmjerena.
 

Prvi izvještaji kažu da je jedna od eksplozija odjeknula u blizini American Airlines check-in pulta.

Enex javlja da je više osoba ozlijeđeno, a isto tvrde i očevici. Druga eksplozija, javlja RT odjeknula je u odjelu za odlaske.
 

Zatvoren je željeznički promet prema aerodromu. Svi letovi su preusmjereni na Antwerpen, a avioni kruže i oko grada Liegea.
 

Podsjetimo, nakon što su policijski specijalci uhvatili Salaha Abdeslama, jednog od glavnih terorista iz napada na Pariz u studenom prošle godine, a i jedinog preživjelog, Belgija je ostala na drugom najvišem stupnju uzbune od terorističkih napada.

Odavno je poznato da su tisuće europskih građana proteklih godina pohrlile u rat u Siriji i Iraku na strani džihadista, prvo al-Kaidine sirijske organizacije al-Nusre, a potom masovno u redove ISIL-a. I dok je iz Francuske registrirano čak 1200 ljudi koji su otišli u oružani džihad, Belgija je zemlja u kojoj je džihadizam najučestaliji.

Na svakih milijun stanovnika čak 40 njih je Belgijanaca koji su otišli na Bliski istok uzeti oružje ili ukupno skoro 500 muškaraca i žena. A od njih, do sada ih se doma vratilo stotinjak. Bruxelles je tako postao europsko utočište džihadizma, posebno radnička četvrt Molenbeek.