U posljednja vrijeme na brojim hercegovačkim portalima mogli ste čitati o povećanom broju vučje populacija, te stradavanju domaćih životinja, lovačkih pasa, te divljači uglavnom od vukova, piše Brotnjo.info

Tako je u zadnjih mjesec dana u Brotnja, a posebno na prostoru župe Čerin, zamijećen čopor vukova.

U kišno i maglovito jutro grupa lovaca odvažiia se poći u lov na štetočine. Na lokalitetu Trtle iznad sela Čalići primjećeni su svježi vučji tragovi. Ubrzo nakon puštanja pasa goniča počelo je njihovo čudno ponašanje, što je bio jasan znak da se u blizini nalaza njihovi mrski i prirodni neprijatelji vukovi.

Nedugo nakon toga na čeku, gdje se nalazio predsjednik Lovačke sekcije Čalići – Hrvatske lovačke udruge Orao Čitluk, Ivan Ivo Glamuzina naišla su četiri vuka.

Pustio ih da priđu bliže, a potom pucajući s dva hica pogađa dva vuka. Kada su kolege lovci Stole, Jozo i Nikola došli čestitati, sav ushićen rekao je „da mi je bila petometka umjesto bokerice odstrijelio bih sva četiri“.

Prema procjeni stručnjaka vukovi su stari između 5 i 7 godina. Sretnom strijelcu čestitamo i nadamo se kako će preostali vukovi ubuduće zaobilaziti ovo područje.

Brotnjo.info