Američki i ruski sigurnosni dužnosnici razgovarali su o situaciji u Siriji i potrebnim koracima kako bi sigurnosno uskladili zračne udare koalicije koju u borbi protiv terorističke organizacije ISIL predvodi SAD, i ruske zračne napade u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

- Razgovor je bio konstruktivan i precizno vođen o implementaciji posebnih sigurnosnih mjera. Načinjen je napredak i dogovoren novi takav razgovor u skoro vrijeme - izjavio je glasngovornik Pentagona Peter Cook.

Jučerašnji razgovor videokonferencijom bio je drugi takav susret američkih i ruskih dužnosnika otkako je Rusija pokenula intervencju u Siriji 30. rujna. Prvi takav razgovor je održan 1. listopada, ali Pentagon tvrdi kako se od tada nekoliko puta dogodila opasna situacija i da su u nekoliko slučajeva ruski i američki zrakoplova iznad Sirije letjeli blizu jedni drugima.

Iz Pentagona je prošlog tjedna priopćeno da je američki pilot Jeff Davis bio primoran promijeniti rutu leta kako bi izbjegao sudar sa ruskim bombarderom i pozvao dužnosnike da iznađu rješenje kako do sličnih incidenata ne bi dolazilo.