Hrvatska rukometna reprezentacija došla je do prve pobjede u skupini A olimpijskog turnira u Riju. Hrvati su nakon velike drame u posljednjoj minuti došli do teške pobjede nad Argentinom od 27:26.

Odlično su Argentinci igrali u prvom poluvremenu i cijelo vrijeme držali priključak s favoriziranim Hrvatima. U 24. minuti Argentinci prave prvu veću razliku, te odlaze na plus 4 (13:9). No, Hrvati ostaju u rezultatskom priključku zahvaljujući krilima Čupiću i Štrleku, a Domagoj Duvnjak u posljednjoj sekundi postavlja konačni rezultat prvog poluvremena 15:14.

Hrvati su brzo početkom 2. poluvremena preokrenuli rezultat (16:15) u svoju korist, ali nisu se uspjeli odvojiti više od dva razlike u 18. minuti nastavka.

Uporni Argentinci se vraćaju u rezultatski priključak i u posljednjoj minuti pri rezultatu 25:25 imaju napad za pobjedu. No, kao da su se Južnoamerikanci prepali pobjede nad Hrvatima, te gube loptu 9 sekundi do kraja. Domagoj Duvnjak je sjajno ukrao loptu, a Pablo Portela radi veliku glupost pri sprječavanju hrvatske kontre, te zarađuje izravan crveni karton. Da stvar bude još gora sudac, po novim pravilima, pokazuje i na sedmerac za Hrvatsku.

Odgovornost preuzima Domagoj Duvnjak koji zabija za tešku pobjedu Hrvatske 27:26.

Najbolji u hrvatskim redovima bio je Manuel Štrlek sa 7 golova, dok su Luka Stepančić i Ivan čupić zapili po 4, a junak večeri Duvnjak 3 gola.

Kod Argentinaca su najbolji bili Federico Fernandez s 9, dok su njegov imenjak Pizarro i Simonet zabili po 6 golova.