Produkcijska kuća Studio Perić ovih dana se intenzivno priprema za snimanje dugometražnoga igranog filma „Hajduk Mijat Tomić.“

Kako dozanjemo od gospođe Mare Perić, po čijem scenariju se nakon dokumentarnoga snima i ovaj film, već je postignuta suradnja sa srbijasnkim glumcem Borkom Brajovićem koji će glumiti Mijatovoga ubojicu, Arapina (Etiopljanina).

- Borko je bio izvrstan na castingu i mi smo prezadovoljni. Film će biti prikazan i u Srbiji. Za nas je veliki uspjeh što se lik i djelo Mijata Tomića širi dalje, kaže Mara.

Tko će igrati glavnu ulogu?

- Mijata će glumiti Duvnjak Josip Tabak, koji već iza sebe ima glumačkoga staža. Trenutno smo u pregovorima i dogovorima s par zvučnih imena s hrvatske glumačke scene, ali kad budemo 100% sigurni, objavit ćemo i ostala imena. Što se tiče Josipa mogu reći da je oduševljen ovom ulogom i ponosan što će glumiti našega narodnog junaka.

Kada počinje snimanje filma i na kojim lokacijama?

- Snimanje će početi za nekih petnaest do mjesec dana. Većinom su to lokacije na višim nadmorskim visinama -  Vrana, Čvrsnice i Midene, a nešto u našem polju, na livadi Jabuci te jedan dio po spiljama. Također, snimat ćemo i u Jajcu, u starome gradu.

Do kada će trajati snimanje i hoće li premijera biti u Tomislavgradu?

- Snimanje mora završiti do 31. kolovoza tako da film do Nove godine može biti spreman za premijeru. Tomislavgrad je uvijek prvi.

I dalje je prisutno veliko zanimanje u javnosti za ovaj film. Često smo u prilici, osobito od strane naših iseljenika, čuti upite u smislu kad će moći vidjeti film, itd. Imate li i u javnosti podršku za ovaj veliki projekt?

- Imamo potporu tomislavgradskoga načelnika i još par ljudi kao dobrovoljnih sponzora. No, to su još minimalni iznosi. Ovaj tjedan imamo i sastanak s par gospodarstvenika iz Hercegovine. Moram priznati da su se oduševili našim projektom i rado će se odazvati kao sponzori. Za vaše čitatelje napomenut ću da nam treba i 10-15 manjih uloga i statista. Pozivam ovim putem sve zainteresirane da nam se jave na adresu: [email protected]



Zora Stanić/Tomislavcity