Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Gabela Polje, Gorica, Doljani, Deleuša, Zupci, Bijača, Vinjani Donji i Kamensko, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dugo se čeka na prelazak granice u oba smjera na graničnim prijelazima: Neum I, Neum II, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas (24.07.) od 12 do 15 sati, kao i sutra (25.07.) od 10:30 do 14 sati, doći će do obustave prometa na dionici Vlasenica-Han Pijesak.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.