Zaštitari Zračne luke Dubrovnik koji su kombijem prevozili novac opljačkani su jutros oko 7.40 sati. U tijeku je potraga za pljačkašima koji su bili naoružani pištoljima, a udaljili su se na motoru, piše Dubrovački dnevnik.

Ukraden im je utržak od vikenda, a Dubrovački dnevnik doznaje da se radi o novcu iz aerodromskog duty free shopa. Neslužbeno doznaju kako je ukradeno najmanje 100.000 eura u gotovini i slipovi od kartica koji, ipak, lopovima ne znače ništa.

Dvojica zaštitara su iznosila novac iz upravne zgrade prema FINA-i kada su napadnuti. Pljačkaši su ih presreli na motoru. Između pljačkaša i zaštitara je navodno bilo i hrvanja, a lopovi su pobjegli u smjeru Gabrila, pišu. Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje i kako su lopovi locirani.

Na slučaju su angažirani gotovo svi policajci Policije uprave dubrovačko-neretvanske, a na aerodromu su “duge cijevi”.

Policijska uprava o svemu se oglasila priopćenjem:

“Jutros, oko 7.40 sati, na području Zračne luke Dubrovnik dogodilo se razbojništvo na način da su dvojica naoružanih NN muškaraca, na motoru, oduzela veću količinu novca od zaštitara zračne luke koji su ga prenosili. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja te traje intenzivna potraga za počiniteljima razbojništva.”

Kako javlja Dubrovački vjesnik, događaj su snimile nadzorne kamere, no pljačkaši su nosili kacige pa nije poznat njihov identitet. Veliko je pitanje kako će pljačkaši otvoriti torbu koju su ukrali – ako se to ne obavi na točno utvrđeni način, nasilnim otvaranjem se aktivira boja koja oboji i tako uništi novčanice.