Prije dva dana uhitila je policija državljanku BiH u Cagliariju gdje je u društvu drugih sudionika upravo opljačkala stan. Ona je bosanskohercegovačka državljanka koja posjeduje zavidan kriminalni dosije: Mora odslužiti 19 godina zatvora zbog više od 70 krađa za koje je osuđena.

Ali Sabrina Dragutinović, koja koristi i druge identitete (među kojima je Vasvija Husić) pronašla je način kako nadmudriti talijansko pravosuđe, piše piovegovernoladro.info, a prenosi radiosarajevo.ba. U zakonu postoji mogućnost izbjegavanja zatvora ukloliko fizički uvjeti osuđenika nisu kompatibilni s pritvorom.

Zato je Sabrina, inače majka devetero djece, uvijek trudna u vrijeme uhićenja ili osude! Na taj način, ona ne može ići u zatvor, odnosno može nastaviti kriminalnu karijeru.

Prije mjesec dana, ugledni list Corriere della Sera posvetio je obimnu reportažu talijanskoj rekorderki u izbjegavanju zatvora. "Neću provesti dan u zatvoru, trudna sam, kao i stalno", rekla je prezrivo policiji koja je provela u stanicu Termini nakon još jedne krađe.