Pripadnici Jedinice granične policije BiH Velika Kladuša spriječili su u srijedu krijumčarenje 23 državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkih motornih vozila ''Mercedes'', nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, u kojem su bile 22 osobe, dok se u drugom vozilu, nacionalnih oznaka BiH, nalazila jedna osoba. U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se trojica državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo - krijumčarenje osoba, o navedenom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni uhićeni, a vozila i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti. U jednom od vozila otkrivena je i manja količina opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenih, Tužiteljstvu BiH će se  dostaviti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu - krijumčarenje osoba, priopćila je Granična policija BiH.

Državljani Republike Turske će, uz Prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorija BiH, biti predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.