Na prošlotjednoj sigurnosnoj konferenciji CanSecWest stručnjaci Ralf-Philipp Weinmann i Benedikt Schmotzle predstavili su svoje otkriće ranjivosti u Teslinom računalnom sustavu koju je moguće lako iskoristiti te upasti u infotainment sustav putem WiFi mreže. Osim kontrole nad infotaimentom, ovi su istraživači prikazali kako napadač u teoriji može kontrolirati i ostale funkcije vozila, otključavati vrata, mijenjati položaje sjedala te načine upravljanja – sve, dakle, što bi vozaču inače bilo dostupno putem središnjeg ekrana osjetljivog na dodir. Kontrola nad kretanjem automobila nije izvediva na ovaj način.

Iskorištavanje ovog sigurnosnog propusta u Tesli istraživači su nazvali T-BONE, a kažu kako su iste prijavili Tesli u listopadu prošle godine. Zakrpe su za propust postale dostupne u veljači ove godine, pa su Weinmann i Schmotzle odlučili sa svojim otkrićem izići u javnost na ovoj konferenciji, javlja Bug.
 

Kako pojašnjavaju, otkriveni propust omogućio im je da na Teslu instaliraju novu verziju WiFi firmwarea, čime su praktički automobil pretvorili u pristupnu točku kojom se mogu spojiti na druge automobile u blizini i kompromitirati ih. Ono što je bilo najveće otkriće jest činjenica da su prvi automobil uspjeli "zaraziti" čak i bez fizičkog pristupa. U svojoj prezentaciji na konferenciji (priloženi video, 36. minuta) prikazali su kako su Teslin Model X napali bežičnom vezom iz drona.

Koristili su daljinski navođeni DJI Mavic 2 s kojim su lebdjeli iznad automobila. Priključeni WiFi dongle obavio je povezivanje s vozilom i za samo tri minute uspio je "upasti" u njegov sustav. Na videu možemo vidjeti demonstraciju napada u kojem stručnjaci otvaraju i zatvaraju gull wing vrata Modela X, što je samo dokaz da njihov hack funkcionira. Odnosno, da je funkcionirao dok ga iz Tesle nisu zakrpali.

U sklopu bounty programa dvojica stručnjaka su od Tesle dobila 31.500 dolara nagrade za otkrivanje propusta u načinu na koji se njihovi automobili spajaju na bežične mreže.