Vrijednost zaplijenjene opojne droge koja je pronađena u srijedu na području Čapljine, na ilegalnom narko-tržištu u zemljama Europske unije dostiže iznos veći od 2 milijuna eura.

Naime, u operaciji kodnog naziva ''Tebra'' provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH, na području mjesta Gabela Polje, zaplijenjena opojna droga marihuana-skunk u količini od oko pola tone.

Na lokacijama na kojoj je pronađena opojna droga došlo se rezultatom ranijih istražnih aktivnosti Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz te institucije.

Operacija ''Tebra'' nastavak je aktivnosti Tužiteljstva BiH i partnerskih agencija za provođenje zakona na otkrivanju i razbijanju međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema R. Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Ovo je jedna u nizu zapljena opojne droge marihuana-skunk u količinama od više stotina kilograma, koje su realizirane u proteklih nešto više od godinu dana.

Tužiteljstvo BiH sa partnerskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu sa ciljem procesuiranja osoba uključenih u međunarodne lance krijumčara opojnih droga, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.