Policijski službenik Chris Green slavio je zajedno sa svojim kolegama veliku zapljenu droge prije nekoliko mjeseci. Jedan od kolega mu je rekao da ima nešto na stražnjem dijelu majice, nakon čega je Green jednostavno rukom otresao prah.

Međutim, u samo dvije minute Green se srušio na pod te kasnije probudio u bolnici u Ohiu gdje su mu doktori rekli da se - predozirao. Naime, dok je trajala policijska zapljena, policajac Green očito je ramenom okrznuo fentanil - sintetički opioid koji se može uzimati i kroz kožu, a služi za suzbijanje bolova, pišu 24sata.

Fentanil je čak 50 puta jači od heroina, a u SAD-u je sve popularniji. Samim time, predoziranja njime sve su češća. - To je postala skoro svakodnevna pojava, a ponekad i čak više puta na dan svjedočimo tome - izjavio je policajac Green. - Jučer smo se odazvali na slušaj predoziranja - usred bijela dana, nasred pločnika, čovjek leži i umire, dodao je. Obzirom da se može konzumirati i putem jednostavnog dodira, fenatil predstavlja veliku opasnost za članove zajednice, kao i za policajce i ostale djelatnike službi spašavanja.

- Odahnemo svaki put kad nađemo samo heroin ili samo kokain ili samo crack i to je jako tužno - rekao je Green.