Drina Jelena Dujmić iz Kanade pobjednica je ovogodišnje Revije tradicijske odjeće pri izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH.

''Osjećam se sretnom zbog ove pobjede, posebno zbog moje majke koja inače potječe iz Tomislavgrada'', kazala je pobjednica Drina Jelena Dujmić.

U Tomislavgradu je održana deveta Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira ovaj događaj koji privlači pozornost javnosti u BiH i Hrvatskoj.

Manifestacija se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjelovalo je 20 djevojaka iz 19 zemalja. Završna večer cjelokupne manifestacije održala se na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu. Na njoj su djevojke predstavile tradicijske nošnje i nakit pred ocjenjivačkim sudom i gostima.

Cilj izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta, u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, te posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.