Na sjednici OO HDZ-a BiH Uskoplje jednoglasno je donesena odluka da će zajednički kandidat stranaka HNS-a za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje biti Dražen Matišić, predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje. Odluka je donesena na temelju pristiglih prijedloga svih 10 temeljnih ogranaka.

Podsjetimo, Dražen Matišić bio je kandidat hrvatske koalicije za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje i na prethodnim lokalnim izborima 2016. godine, kad je hrvatska koalicija ostvarila jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima osvojivši 3850 glasova.

Od ranije je poznato da su stranke HNS-a s područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje donijele odluku da će podržati zajedničkog kandidata za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje, kao i o zajedničkoj listi za Općinsko vijeće, što pokazuje odgovorno ponašanje svih političkih sudionika s hrvatskim političkim predznakom.

Također, OO HDZ-a BiH Uskoplje jednoglasno je donio odluku da će nositeljica koalicijske liste za Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje biti mr.sc. Ana Novaković, dr. med. Lista za Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje predstavljat će spoj mladosti i iskustva.

Na ovaj način, HDZ BiH Uskoplje, kao i sve političke stranke s hrvatskim predznakom, uputile su snažnu poruku prije predstojećih lokalnih izbora.