Totalnu euforiju u Tesliću izazvao je trenutačno najpopularniji žitelj ove općine kada ga je spiker najavio na terenu mjesne zajednice Studenci. Radi se, naravno, o Dragi Ćosiću.

- Dobra večer! Lijepo začepite uši, sad ću biti prost: Je*o te, kol’ko nas ima. Ima li tko jači? Nema - vikao je legendarni komentator Ćosić, čovjek uz čije smo riječi malo tugovali, a uglavnom se radovali na ovom Svjetskom prvenstvu kada je Hrvatska uzela povijesno srebro. Drago Ćosić, rođeni Teslićanin, postao je praktički zaštitni znak reprezentacije. Vatrene je 1998. godine protiv Nizozemske bodrio do bronce i na sve nas širio pozitivnu energiju, a isto je činio i 20 godina poslije na Mundijalu u Rusiji, kada je Hrvatska stigla do srebra.

Rođen je 20. rujna 1958. u Tesliću, gradu kojem se toliko raduje, a dočekan je kao i vatreni, izbornik Zlatko Dalić, nogometaši Luka Modrić, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko... i takav spektakularan doček je uistinu zaslužio.

- Baš vas je lijepo i divno vidjeti. Hvala Bogu na ovoj prekrasnoj tradiciji da se družimo, da se naša djeca upoznaju, da razmjenjujemo adrese, Facebooke, Instagrame i sva moguća pomagala, da otkrivamo dijelove svijeta i da svi zajedno otprilike negdje živimo tu dobru energiju, ljubav i vjeru. Uživajte, veselite se. Bit ćemo tu, naravno, cijelu večer - kazivao je Ćosić oduševljenim sugrađanima i prijateljima. Obznanio je svojim Teslićanima i tko je zaslužan za glazbeni štimung.

- Ova mlada dama koja pjeva večeras moja je rođakinja. Nama je valjda suđeno, nama je glas Bog dao. Prema tome, molim te, Marina, uživaj, zabavljaj nas, jer Marina je čudo svjetsko - istaknuo je Ćosić. Kada se činilo da završava svoje obraćanje, Drago nas je još jednom vratio u ponosne srpanjske dane, na jedanaesterce protiv Danske, zatim Rusije.

- I za kraj, evo, jednom samo za sve vas: Raaakitiiiiiiiiić - poviknuo je Drago i zaradio ovacije okupljenih.

Teslić je dao mnoge poznate osobe, a od živućih bez premca su premijerka RS-a Željka Cvijanović i upravo Drago Ćosić koji se Tesliću vraća kad god može.

Ljubav prema Tesliću

- Pamtim Teslić po milijun stvari- od prijatelja i kolega s kojima sam i dan-danas u vezi, gimnazije koju sam pohađao, prvih srednjoškolskih ljubavi, kina kojeg u mom selu, dakako, nije bilo, i svega što nosi tako mlado doba u životu svakog čovjeka. Volim ga i danas, premda u njemu ne živim već 40 godina. Ali rado mu se vraćam kada god mogu - riječi su Drage Ćosića, kako spiker iz Teslića reče, najboljeg komentatora u hrvatskoj povijesti.

vecernji.ba