HRT-ov sportski komentator Drago Ćosić dobio je redovni otkaz, doznaje Index. U njemu se ne spominje nikakva otpremnina.

Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela, potvrdio je Ćosićev odvjetnik Mate Matić.

Vijest da Ćosić neće dobiti otpremninu u suprotnosti je s najavama njegovog odvjetnika Matića. On je u srijedu kazao da je HRT tijekom prvih pregovora pristao na otpremninu Ćosiću.

Podsjetimo, prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala je vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi, od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT.

Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji. Ravnateljstvo HRT-a, neslužbeno se može čuti, tvrdi da o tome nisu imali pojma.

Kažu da su od FIFA-e i EBU-a doznali da su dvojica njihovih djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali.

Ulaznice koje su se prodavale na crnom tržištu upravo su one kojima je raspolagao HRT-ov donedavni glavni sportski komentator Drago Ćosić.