Dr. sc. Daniela Jurčić, profesorica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru odlučila se politički angažirati, piše Bljesak.info

Kako je objavila na društvenim mrežama, njezina dugogodišnja želja je baviti se politikom, a  mostarska vijećnica Boška Ćavar objavila je kako su se njih dvije dogovorile da idu zajedno na Lokalne izbore 2024.

''Nadam se da ćemo uspjeti u realizaciji priprema do izbora a onda očekujemo i podršku građana. Jeste da smo plavuše ali plavuše sa stavom... Navijajte za nas...isplati se misliti svojom glavom'', napisala je Ćavar.

Profesorica Jurčić ranije je objavila kako je njezina ''želja već odavno da bude dio politike BiH''.

''Ranije nisam mogla iz privatnih razloga, odnosno zbog obveza oko moga Tonija. Danas sam dobila poziv da probam nešto vezano za politiku u ovome gradu. Malo sam promislila, pa pristala. Na taj način ću moći lakše tražiti sve ono što tražim cijelo vrijeme: inkluziju za djecu s invaliditetom bilo koje vrste'', objavila je.

Naime, Jurčić je bila dio projekta portala Bljesak.info u kojem smo kroz serijal 'Stigme' govorili o osobama koje su na neki način stigmatizirane u društvu.

Epizoda 'Život obitelji s autizmom: Priča o borbi za prihvaćanje' privukla je veliku pozornost javnosti i, sigurni smo, promijenila mnoga mišljenja vezana za ovu temu.