Sukladno Zakonu o medijima tražimo da objavite demant navoda objavljenih u emisiji „Crta“ od 12.01.2015. koju ste prenijeli i objavili na stranici www.rama-prozor.info pod naslovom „Hoće li Prozor uskoro postati grad duhova?“ od 13.01.2015. Radi objektivnosti i poštivanja Zakona o medijima tražimo da demant objavite u cijelosti.

U potpunosti osporavamo navode koje su iznijeli sugovornici Mesud Hero i Ivan Fofić. Njihovo govor je zloupotreba javne televizije i drugih medija iznošenjem laži i obmana kako bi iskazali mržnju i pokušali destabilizirati općinu Prozor-Rama. Njihova namjera je bila iznošenje neistina i mržnje radi osobnog oporbenog djelovanja i ne mogućnosti sudjelovanja u radu općinskog vijeća budući da nisu dobili potporu građana na zadnjim lokalnim izborima. Tada su građani odlučili da su nepoželjni u općinskom vijeću i političkom djelovanju. Stoga je njihovo pojavljivanje upitno. Poštujemo pravo svakog pojedinca na slobodu izražavanja i borit ćemo se da to pravo uvijek imaju, ali ćemo uvijek osuđivati govornike koji iznose laži, obmane i siju mržnju. U vrijeme vladanja kreatora ovog jezika mržnje proračun je bio usmjeren u Mostar, Čapljinu ili druge centre.

Znakovito je da u prilogu o proračunu nitko ne spominje uspješno povećanje i veliku borbu da se to postigne. Sada taj povećani proračun trošimo za stvaranje uvjeta za bolji  život stanovnika ove općine. Između ostalog izdvajamo: da se već značajno popravila lokalna putna infrastruktura, da su nedavno prvi vodovod u povijesti dobila velika naselja po obodu Ramskog jezera, da su pri kraju radovi na izgradnji Doma za stare i nemoćne, zgrade za socijalno stanovanje, da su zaustavljeni procesi odvoza najboljih strojeva iz tvornica u Prozoru a umjesto toga pokrenuta tvornica koja upošljava 120 osoba i niz drugih vitalnih projekata kao što je uređenje grada Prozora, gradskih ulica sa svom pripadajućom infrastrukturom.

Još jednom ističemo da smo svjesni teških uvjeta života u općini Prozor – Rama, kao što je uostalom i u cijeloj nam državi. No, u ovoj općini je puno više pozitivnih trendova. Zato pozivamo Vas i sve druge medije da i njih prezentirate: uvidom u realno stanje, realizaciju projekata i sa  relevantnim sugovornicima.

S poštovanjem!
    
                                        Načelnik
                                      dr. Jozo Ivančević