Predstavnicima SDP-a BiH u vlasti Sarajevske županije nalaže se da odmah pokrenu smjenu Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP “Toplane”.

Kadrovsko povjerenstvo SDP BiH Sarajevo održala je sinoć hitnu sjednicu povodom dokumenata koji su se pojavili u medijima, a kojim se dokazuje da je Enver Zornić pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za kazneno djelo ubojstva grupe građana nebošnjačke nacionalnosti, odnosno ratnog zločina.  Na sjednicu je pozvan i Enver Zornić, ali se nije odazvao pozivu.

Na osnovu uvida u dokumente koji su se pojavili u medijima i medijske reakcije Envera Zornića, Kadrovsko povjerenstvo je donijelo jednoglasne zaključke kojima se predstavnicima SDPBiH u vlasti Sarajevske županije nalaže se da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP “Toplane”. Kadrovska komisija traži također hitni ispis Envera Zornića iz evidencije članstva.

Predsjednik i članovi Kadrovskog povjerenstva SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku, priopćeno je iz Županijskog odbora SDP BiH Sarajevo.

Kadrovsko povjerenstvo uputilo je i najiskreniju ispriku članovima obitelji žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Smjena Zornića će biti pokrenuta danas na sjednici Vlade Sarajevske županije, a na inicijativu ministara iz SDP BiH.

Večernji.ba