Dokumentarni film Hrvatske televizije pod nazivom „Ramci negdje drugdje“ koji je sniman u proljeće 2015. godine u Pleternici i Sulkovcima, a govori o doseljavanju i životu nekadašnjih žitelja Ramske doline u Požešku kotlinu, dobio je glavnu nagradu na Međunarodnom festivalu u mjestu Zlatna u Rumunjskoj. Nagradu će njeni autori preuzeti 21. kolovoza u toj zemlji, a Pleterničani pripremaju feštu za snimateljsku i uredničku ekipu kojom će proslaviti dobivanje nagrade!

 Hrvatska televizija ga je premijerno emitirala 3. prosinca 2015. godine, a nakon toga nekoliko puta reprizirala na svome trećem i četvrtom programu

Film „Ramci negdje drugdje“ traje pola sata, a u njemu sudjeluje tridesetak članova i članica Kulturno-umjetničkog zavičajnog društva „Rama“ iz Pleternice. Snimljen je u samoj Pleternici i bližoj okolini gdje su se tijekom prošlog stoljeća doselili brojni žitelji s područja Rame, koje je smješteno između Bosne i Hercegovine.

Urednik Programa predajne i običajne kulture Hrvatske televiziji je Aleksej Pavlovsky, koji je i scenarist filma tako da je jedan od najzaslužnijih za ovu prestižnu nagradu.

-Kroz film se prikazuju život i običaji Ramaca, njihove pjesme, plesovi i sviranje drevnih instrumenata kao što su diple, gusle i drugo – kaže Jure Vidakušić, predsjednik Zavičajnog KUD „Rama“ dodajući da su između ostaloga obuhvaćeni Ramsko prelo, kosidba livada kosama na stari način, predstavljena su jela njihovog nekadašnjeg zavičaja itd.