Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je kako prebrojavanje ljudstva i oružja po Federaciji BiH, po džamijama, nije od jučer, pa nije jasno što je američko Veleposlanstvo čekalo do danas da reagira na ratnohuškačke izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića, kada su znali da reagiraju i na daleko bezazlenije izjave u BiH.

“No, osuda Izetbegovićeve nedvosmislene prijetnje ublažena je osudom i mog stava da Srbe nitko neće prebrojavati. Da ne bude da je to samo odgovor na Izetbegovićevu prijetnju, i sad bih ponovio - Srbe u BiH nitko neće prebrojavati. Ima nas dovoljno!”, piše na Dodikovom “Twiter” profilu.

Govoreći o “vojnoj snazi BiH u slučaju najgoreg scenarija”, Izetbegović je ranije na stranačkom skupu naveo: “Prebrojali smo se - i koliko lovaca imamo i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”

BiH može preživjeti ustavna, ako nije ustavna, neće je ni biti, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"U BiH imamo lažnog visokog predstavnika, tri stranca-suca Ustavnog suda, od kojih je jedan Albanac, jedna Nijemica iz Njemačka, te Nijemica iz Švicarske, što kaže da smo opet na neki način okupirani od Nijemaca u pokušaju da razgrade naš nacionalni identitet i nametnu građansku priču", rekao je novinarima Dodik.

Navodeći da ovih dana okupljanja u Sarajevu stalno idu sa prefiksom građani, Dodik je istaknuo kako su to sve muslimani koji žele da uruše identitet srpskog naroda i da naprave BiH samo za sebe.

"Prema tome, to je još jedna podvala i prodaja koju pokušava neoliberalna koncepcija da nam uvali, priču o građanima. Tamo nije bilo Srba, osim onih sramnih izdajnika koji se tamo provlače, tamo nema Hrvata, ni njihovih autentičnih predstavnika, jer se zna što se tamo događa", istaknuo je Dodik.