Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je lidera SDA Bakira Izetbegovića da što je prije moguće razgovaraju o situaciji u Bosni i Hercegovini nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u entitetu Republika Srpska, dodajući da nije optimist kada je riječ o rezultatima tih razgovora.

"Nisam optimist što se tiče rezultata tih razgovora, ali moramo razgovarati i onda kada znamo da oni neće dati rezultat", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci nakon sjednice proširenog Izvršnog odbora SNSD-a.

Dodik kaže da je nemoguće okretati glavu od interesa jednog naroda, "jedne Republike ili dva naroda i jedne Republike", te dodaje da se on (Izetbegović) pokušava "skriti iza nekih načelnih stvari".

Komentarajući Izetbegovićevu izjavu "da će kriza u BiH nestati onog trenutka kada Dodika više ne bude na političkoj sceni", Dodik je podsjetio na narodnu izreku - "što je babi milo, to joj se i snilo".

"Što Izetbegović misli o meni, to pripada njemu. Ja što mislim o njemu, ponegdje sam nešto rekao o tome. Zbog tih razgovora neću to da ponavljam", zaključio je Dodik.