Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da BiH nema imenovanog visokog predstavnika jer se donošenje rezolucije nije dogodilo i naglasio da je zato dopis koji je dobio od "Ureda visokog predstavnika" lažan i nelegalan, te ga iz tog razloga vraća nepročitanog.

Napominjući da je sa nelegalne adrese iz Sarajeva dobio pismo nevjerojatnog sadržaja, predsjednik Srpske je naglasio da se u dopisu upućenom njemu poziva na Aneks 10 koji Ured visokog predstavnika krši svojim postupcima.

Pismo predsjednika Republike Srpske Srna prenosi u cijelosti:

"Aneksom 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH regulira se način imenovanja visokog predstavnika u BiH, a to znači da visokog predstavnika u BiH imenuje Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda svojom relevantnom rezolucijom.

Članom I stav 2 Aneksa 10 Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH propisano je da 's obzirom na složene zadatke koje im predstoje, strane potpisnice zahtjevaju da se, u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, imenuje visoki predstavnik koji će olakšati napore strana potpisnica i mobilizirati organizacije i tijela uključena u civilne aspekte mirovnog rješenja, i prema potrebama koordinirati njihove aktivnosti, tako što će obavljati dole navedene dužnosti, koje su mu povjerene rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Ustavni sud BiH u plenarnom sazivu u predmetu broj AP 953/05, rješavajući apelaciju Milorada Bilbije i drugih, na osnovu člana VI/ 36) Ustava BiH, člana 59 stav 2 alineja 2, člana 61 stav 1 i 2 i člana 64 stav 2 Pravila Ustavnog suda BiH na sjednici održanoj 8. srpnja 2006. godine donio je Odluku o dopustivosti i meritumu o usvajanju apelacije gdje se u obrazloženju iste u točki 46 navodi: 'imenovanje potvrđuje Vijeće sigurnosti UN-a koji je odobrio i Daytonski mirovni sporazum'.

Prekršili ste i ovu odluku Ustavnog suda BiH, pogotovu onaj dio koji se odnosi na Vijeće sigurnosti UN, dakle Vijeće za implementaciju mira je neformalno tijelo grupe zemalja koji se ne spominju u Aneksu 10 i kao takvo ne može biti zamjensko u procesu izbora visokog predstavnika u BiH.

Visoki predstavnik u BiH ne postoji i degutantno je i nelegalno da se predstavljate lažno čime činite kazneno djelo".